Ghost Division

Ghost Division

Ghost Division

Sabaton

Ghost Division, The first Sabaton tribute in Europe

Opgericht in 2009 door 6 jongens uit Nederland die de Powermetal van de Zweedse band

Sabaton wilde gaan spelen. Een leuk detail hierin is dat de bandnaam werd verzonnen door Pär Sundström, de bassist van Sabaton. Van 2010 tot en met 2014 trokken de heren van Ghost Division hun legerbroeken aan om de wereld kennis te laten maken met de opzwepende muziek van Sabaton.

In 2011 deed de band mee aan de prestigieuze bandwedstrijd Clash Of The Coverbands. Ze bereikte hiermee zelfs de halve finale van Clash Of The Coverbands regio Zuid. Halverwege 2014 valt de band even stil door het vertrek van 1 van de bandleden. Er wordt wel gezocht naar een vervanger maar helaas wil dat niet direct lukken.

Een echt afscheid van het podium en vooral van hun vele fans volgde echter nooit. In 2016 ontstond het idee om nog eenmalig de planken op te gaan en hun trouwe groep fans alsnog een afscheid te gunnen.In de aanloop naar dat laatste optreden, welke in 2017 plaatsvond op het Zeeuwse festival Hrieps bleek voor sommige bandleden het Zweedse vuur echter nog lang niet gedoofd.

Ghost Division gaf hun beste optreden ooit op Hrieps en de beslissing om hun unieke tribune band nieuw leven in te blazen was snel genomen. Met een nieuwe drummer en gitarist ging men de oefenruimte in om een nieuwe show voor te bereiden. Een show met een uitgebreide setlist. Zweedse powermetal uit Nederland.

De grootste knallers van de Zweedse metalheads komen voorbij zowel de klassiekers als werk van de recentere albums van Sabaton.

Maak kennis met Europa’s enigste Sabaton Tribute !!!