Ill Trusted

Ill Trusted

Ill Trusted

Ill Trusted

Ill Trusted is een metal band gevestigd in Tilburg en omstreken, bestaande uit vijf heren die gezelligheid en enthousiasme brengen. Deze band heeft nu enkele jaren podiumervaring en zet telkens weer een dikke show neer. Na elke show is het publiek lovend over de band.

Met invloeden uit de Amerikaanse en Europese metal maken ze muziek met veel herkenningspunten en waarbij de nekspieren het flink te verduren krijgen. De kracht van de band zit hem in de dynamische en af en toe hectische drums die goed is afgestemd op beukende en melodieuze gitaarlijnen. Met een pompende bas en scheurende lange grunts erbij resulteert de muziek in harde, melodieuze en groovy metal. De manier hoe deze heren hun nummers wegzetten laat zien dat ze weten waar ze mee bezig zijn, waarbij ze altijd streven naar groei, kwaliteit en inhoud in de betekenis van de muziek. De band probeert zowel live als tijdens het ontwikkelingsproces het uiterste uit zich te halen.

Met optredens verspreid over heel Nederland laat de band zien dat ze streven en enthousiast zijn, maar ook serieus bezig zijn met het verspreiden van muziek waarbij de nadruk ligt op het enthousiasmeren/entertainen van het publiek en het vergroten van de naamsbekendheid. Waar deze heren ook optreden, ze laten een sterke indruk achter wat ervoor zorgt dat men enthousiast is naar meer.

De eerste release ‘Conflict’ (2013) geeft een goede indruk waar deze band voor staat sinds het ontstaan ervan. Met de lang verwachte EP ‘Fractures of a Scattered Mind’ (release maart 2015) laat de band zien dat de volgende stap gezet is. Hier mee zal de band grensverleggend zijn en zetten zij het statement dat ze het nog ver gaan schoppen in de muziekindustrie.