Back to Sabbath

over Back to Sabbath

Gitarist Peter Bruers uit Goirle grijpt met Back to Sabbath terug naar 1969 toen hij in ‘t Kelderke in Goirle met een van zijn eerste bands nummers speelde van Black Sabbath. ,,Tribute bands zijn populair”, weet de Goirlenaar. ,,Alle reden om er een op te richten.”

De keuze ligt gezien zijn voorliefde voor het repertoire van Ozzy Osbourne en de zijnen voor de hand. ,,We gaan voor de ‘echte’ Black Sabbath-sound, de eerste vier albums. Daarmee ben ik opgegroeid.”

De nieuwe formatie bestaat behalve uit gitarist Bruers uit zanger Benjamin Krijgsman, bassist Jos van Gorkum en drummer Ad van Halteren. Drie maanden hebben ze gerepeteerd. Volgende week zaterdag 30 maart spelen ze vanaf 21.00 uur achttien Black Sabbath-nummers in ‘t Huukske aan het Oranjeplein in Goirle. Vanzelfsprekend ontbreken de hits Paranoid en Iron Man niet op de playlist.

Bruers is een fanatiek muzikant. Hij maakt ook deel uit van de bands Bruers Company en coverband Classic Breeze. Laatstgenoemde band staat, volgens Bruers, na het vertrek van de zanger op een laag pitje.

Dit jaar een debuut op Fuizenfest!!