BLEACH

over Bleach

Bleach / Nirvana Tribute is dé Nirvana tribute. Een Ode aan zanger Kurt Kobain die zich in 1994 van het leven beroofde. Bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl stopten daarna ook met Nirvana.

In de jaren 90 was Nirvana beeldbepalend voor het zo herkenbare grunge-geluid. Een muziekstijl die een enorme populariteit genoot. Een groot gemis dus toen Nirvana van het podium verdween.

De Bredase band Wake was reeds in 2006 al redelijk populair in de regio met hun rauwe gitaarrock. En zeker in de huidige vorm met Tim van Bokhoven op gitaar en zang, Jasper van der Hoeven op Bas en zang en Silvester van Rijckevorsel op drums.

In 2009 besloot dit trio rockers hun eigen werk even in de ijskast te zetten en zich helemaal toe te leggen op hun muzikale helden van Nirvana. Ze pakten het grondig aan. Er werd flink gerepeteerd op vormstructuur en geluid en vele liveregistraties werden bekeken om de juiste bewegingen van Kurt Kobain, Krist Novoselic en Dave Grohl te imiteren.

Zanger Tim is gezegend met een combi van perfect gelijkend stemgeluid en zijn linkshandigheid op gitaar. Dit komt in deze tribute zeer van pas. Of er naast perfect gelijkend stemgeluid en sound ook een aantal gitaren kapot worden geslagen word nog even in het midden gelaten. Maar zeg nooit nooit en wie weet zien we het bij Fuiznfest on stage!