Mountain Eye

over Mountain Eye

Wat betekent het om mens te zijn? Moeten we betere versies van onszelf worden? Waarom zit de mensheid vast in oude patronen? Met hun single Synopsis neemt Mountain Eye deze thema’s onder de loep.

De band werd gevormd in de zomer van 2017 en heeft het geluid van bands als Korn, Slipknot en Linkin Park omgevormd tot een sound die past bij dit decennium.

Op hun debuutalbum ‘Roads Uncharted’, dat in januari 2019 het daglicht zag, verkennen ze de extremen van het leven, de dunne lijn tussen geluk en verdriet – hetgeen waar we allemaal mee te maken krijgen en wat ons menselijk maakt.

‘Roads Uncharted’ is zeer positief ontvangen door zowel de wereldwijde metalpers met 20+ positieve reviews als door het publiek, dat het album inmiddels al meer dan een miljoen keer gestreamd heeft op Spotify. ‘Synopsis’ is opgenomen op de officiële Spotify playlist ‘New Blood’, en de video werd al meer dan 200.000 keer bekeken.

In 2020 werd de band uitgekozen voor de Popronde, midden in de coronacrisis. In oktober 2021 tekende Mountain Eye bij het platenlabel ‘Golden Robot Records’ onder het sublabel ‘Crusader Records’. Op 22 november 2021 bracht de band haar derde nieuwe single uit, genaamd ‘My Last Winter Trail’.