ANGER MACHINE

ANGER MACHINE

ANGER MACHINE

ANGER MACHINE

Anger Machine is een vijfkoppige metal band uit Nederland, die moeilijk in een hokje te plaatsen is. Combineer de sound van Lamb of God, thrashy riffs, Pantera-achtige grooves en gitaarsolo’s die doen denken aan de grote metalbands uit de jaren 80 en je komt in de buurt. Anger Machine is in 2015 opgericht door gediplomeerd gitarist Thijmen den Hartigh. De overige bandleden zijn zijn oude klasgenoot van het Conservatorium Martijn de Jong op gitaar, Corné van der Vlugt op drums en Merijn Kloosterman op bas. In 2019 vervangt Remus Stingaciu, afgestudeerd aan de Metal Factory, eerdere vocalist Tim Koole. 

Het geluid van de band is modern met een combinatie van afwisselend groovende en snelle stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel. De nummers zijn catchy en zitten vol met hooks. Daarbij zijn ze op een slimme manier geschreven, waardoor niet ze alleen gevarieerd zijn maar tóch ook een geheel blijven vormen. Naast uitmuntende songwriting onderscheidt de band zich door hun moderne vocalen en hoogwaardige gitaarsolo’s. Anger Machine doet niet aan fancy intro’s of lichtshows, maar vertrouwt op hun kunnen, door hun muziek retestrak en met een ongekende energie over hun publiek te bombarderen. What you see is what you get. Het kost de band dan ook weinig moeite om een zaal te pakken en hun publiek met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan. 

Op 24 september 2016 begint Anger Machine met het spelen van liveshows na het uitbrengen van hun eerste EP “Unbreakable”. De EP krijgt veel kritiek op de productie, maar de band is niet vies van een beetje kritiek en besluit daarom om producer David Hazeleger te vragen voor de volgende release. Iets minder dan een jaar later op 2 september 2017 verschijnt de single “Warpath”. Door de vette productie kiest de band ervoor om met David te blijven werken voor hun eerste Full Length “Trail of the Perished” die op 6 juli 2019 verschijnt. 

Unbreakable opent sterk met het nummer Unbreakable I Am. Een hoop agressie zoals “Pantera”, maar ook een hoog aantal melodieën zoals een band als “Megadeth” ons voorschotelt. Dit alles overgoten met een flinke groove en schreeuwende, bij vlagen gruntende, zang. Ook de overige vier nummers houden dit recept aan. Den Hartig heeft zichzelf de ruimte gegeven om te laten horen waar hij toe in staat is door middel van enkele fijne solo’s zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn. Alles staat in teken van de songs.

Hoewel de zang niet helemaal mijn zijn ding is, had hij zich toch bijna een half uur goed weten te vermaken met de groovende thrash op deze EP van Nederlandse bodem. Liefhebbers van goede technische nummers met veel agressie hebben bij het beluisteren van Anger Machine een ruw diamantje in handen.